5 Situatii care-ti pot intarzia santierul din baia de bloc

Amenajarea băii într-un apartament de bloc poate fi o experiență palpitantă și, în același timp, provocatoare. Cu toate acestea, există câteva situatii care pot întârzia procesul, punându-ți la încercare răbdarea și planurile. Iată trei astfel de situații care pot face ca amenajarea băii de bloc să dureze mai mult decât ai anticipat, împreună cu sfaturi despre cum să le previi.

3 Situatii care pot intarzia santierul de amenajare a baii de bloc

1. Spatiul redus: O provocare pentru coordonarea specialistilor

Unul dintre cele mai frecvente obstacole în amenajarea băii unui bloc este spațiul mic. În mod special în apartamentele mici, baia poate fi atât de mică încât doar un specialist poate să lucreze în acel spațiu odată. De exemplu, instalatorul electrician trebuie să lucreze la înălțime, folosind scări care ocupă deja o mare parte din baie. Acest lucru face dificilă accesarea spațiului pentru alți meseriași.

Soluție: planificarea atentă și etapizarea lucrărilor. Asigură-te că fiecare pas al proiectului este bine coordonat și că meșterii îți vin în șantier la momentul stabilit.

2. Hidroizolatia intr-un spatiu neincalzit (și neaerisit)

În blocurile mai vechi, băile situate în interiorul clădirii, fără ferestre sau fără încălzire, reprezintă o provocare suplimentară. Hidroizolația necesită uscare adecvată, iar lipsa aerisirii și a căldurii poate încetini acest proces semnificativ.

Soluție: Adăugarea unei surse de căldură temporară în baie poate accelera uscarea hidroizolației. O aerotermă portabilă poate face minuni pentru asigurarea unui mediu propice uscării materialelor de construcție.

3. Reparatii consistente ale peretilor

Blocurile construite în perioada comunistă adesea vin la pachet cu probleme pe perioada renovarii. De cele mai multe ori, peretii din baie pot necesita reparatii mult mai complexe și mai laborioase decât se anticipa inițial.

Soluție: Vorbeste cu mesterul tau si cere sa evalueze problemelor cat de repede, pentru a preveni întârzieri majore pe parcursul proiectului.

Amenajarea băii într-un bloc poate fi o provocare, dar cu o planificare atentă și cu adaptabilitate în fața provocărilor neprevăzute, veți putea finaliza proiectul cu succes și veți avea o baie frumoasă și funcțională în apartamentul dvs. de bloc.

4. Materiale lipsa sau cumparate gresit

Acest lucru poate fi datorat cumpărării greșite a materialelor sau a întârzierilor în livrare. Fie că lipsesc anumite accesorii sau sunt materiale greșite pentru proiect, această situație poate duce la oprirea șantierului pentru ore sau chiar zile întregi.

Soluție: Cu Baielapachet.ro, această problemă devine un lucru al trecutului. Noi îți livrăm acasă un pachet complet, conținând toate materialele de care ai nevoie: de la chit, silicon, adezivi și hidroizolație, până la folii de protecție, obiecte sanitare, mobilier, lumini și accesorii. Astfel, vei avea toate materialele necesare la îndemână, eliminând timpul pierdut în căutarea și achiziționarea acestora individual.

5. Meseriasi fara experienta

Un mester neexperimentat poate face greșeli costisitoare sau poate întâmpina dificultăți în rezolvarea unor aspecte specifice ale proiectului tău. Colaboreaza cu mesteri cu recenzii pozitive și proiecte anterioare bine realizate. Astfel vei avea mai multă încredere în capacitatea lor de a gestiona proiectul tău cu succes.

Soluție: Doar in Bucuresti, la cererea ta si in functie de disponibilitatea mesterilor, ne ocupam noi de tot. De asemenea, poți cere recomandări și referințe de la alți proprietari din blocul tău sau din apropiere pentru a găsi meseriași de încredere și experimentați.

Cu o planificare adecvată, alegerea meseriașilor potriviți și aprovizionarea corectă a materialelor, estimăm renovarea unei băi între 2-3 săptămâni. Insă chiar și noi am avut surprize și am avut întârzieri. 

About The Author

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top