MIT #1: Nu ai nevoie de un arhitect ca să-ţi renovezi baia

Îţi aduci aminte? Până acum câţiva ani amenajarea unei băi se putea realiza doar prin cumpărarea personală a materialelor necesare şi angajarea la mica înţelegere a unui meşter bun la toate – un prieten, un vecin, o rudă care, desi nu era specializat, mai făcuse câteva amenajări şi “se pricepea”. 

arhitect-renovare baie-baielapachet (2)
Arh. Alex Petrea din echipa baielapachet.ro

Ai nevoie de un arhitect?

Lucrurile au evoluat mult în zona de home & design în ultimii ani.

Tot mai multi romani au început să lucreze cu un arhitect care priveşte spaţiul din baie în mod studiat şi amplasează fiecare obiect de mobilier şi obiect sanitar după nişte calcule şi principii de ergonomie bine trasate.

Pentru că o baie frumoasă și funcțională contează pentru tine și pentru familia ta.

Totuşi, în aer încă tronează mitul conform căruia nu ai nevoie de un arhitect ca să-ţi renovezi baia. În definitiv, azi este atât de simplu să mergi într-un magazin de profil precum Dedeman sau Leroy Merlin, să-ţi cumperi materialele pentru renovarea baii.

Oare aşa să fie? 

valencia-faianta-bej-baie-crem-cu-maro-faianta-baie-crem (4)
Model Valencia de baie crem cu maro din colectia baielapachet.ro

Ce aduce în plus arhitectul?

Doar dacă ai încercat vreodată să-ţi renovezi singur baia ştii câte bătăi de cap poţi avea.

Pe langa proiectarea unui model de baie coerent, sunt foarte multe lucruri tehnice de luat în considerare şi multe detalii pe care doar un arhitect cu experienţă pe şantier le poate şti.

Vrei să treci în rolul de supervizor al renovării băii tale sau ţi-ai dori să eviţi stresul, să predai această misiune unui specialist, iar la final să te bucuri de o baie perfectă, aşa cum doar un arhitect o poate proiecta?

Gândeşte-te… în primul rând, arhitectul expert în renovarea băilor vine cu idei certificate. Adică, toate sfaturile şi recomandările lui se bazează pe idei clare si solutii tehnice analizate şi probate; el oferă cele mai bune soluţii pentru amenajarea băii tale, de la întocmirea proiectului până la final:

 • îţi face cel mai bun model de baie care se pretează spaţiului tău existent
 • îţi recomandă diferite soluții despre cum să foloseşti la maxim spaţiul
 • vei stii clar cat costa renovarea baii, inainte de a incepe santierul
 • ce fel de materiale si finisaje se potrivesc – ca structură, culori, dimensiuni, compatibilitate, necesar
 • cum să obţii cel mai bun iluminat
 • te poate ajuta să alegi materialele potrivite şi în cantităţile necesare, precum si dimensiunile potrivite pentru paravanul de dus
 • îţi poate oferi variante (aşa numitele moodboards) pentru ca tu să rămâi în control şi baia finală să fie pe deplin în acord cu preferinţele tale
 • ce obiecte sanitare şi de mobilier să foloseşti în funcţie de nevoile tale zilnice, în funcţie de personalitatea ta şi de cum este amenajata întreaga locuinţă
 • vei primii solutii eficiente pentru depozitare baie
 • supraveghează procesul de renovare şi corectează eventualele erori tehnice imediat ce apar
 • se asigură că proiectul tău de renovare este finalizat la timp şi în buget.
arhitect-renovare baie-baielapachet (1)
Model Singapore– model baie moderna din colectia baielapachet.ro

Ce probleme pot apărea dacă îţi renovezi baia la sfaturile mesterului?

Cum ar fi să fii nevoit să-ţi anulezi concediul pentru că lucrările de renovare s-au prelungit mult peste termenul iniţial?

Sau cum ar fi să te trezeşti că trebuie iar şi iar să bagi mâna în buzunar să mai scoţi alte sume de bani pentru că mesterul nu a estimat lucrările corect? 

Şi ce spui dacă la 2-3 săptămâni după finalizarea lucrărilor te trezeşti că apa se scurge pe lângă cabina de duş doar pentru că siliconul sanitar a fost aplicat neglijent sau panta de scurgere a fost realizata gresit. Destul de frustrant, nu?

De aceea, ca să eviţi lucrurile făcute de mântuială, toate bătăile de cap, întârzierile şi costurile suplimentare, fă-ţi un bine şi porneşte renovarea băii având alături un arhitect de încredere.

La final, într-o dimineaţă obişnuită, în timp ce te vei spăla pe dinţi în baia ta nouă şi te vei uita în oglindă pregătindu-te pentru o nouă zi, te vei opri preţ de 3 secunde, vei surâde cu mândrie şi îţi vei mulţumi pentru decizia de a lucra cu un arhitect (vezi Pachetul complet pentru renovarea baii.)

lavoar baie-comanda-baie-la-pachet
Model baie personalizata – vezi toata colectia de bai personalizate

Pune o intrebare

Daca nu esti sigur, lasă o întrebare lui Alex pe Whatsapp și îți va raspunde personal. Cele mai frecvente întrebări vor fi postate pe pagina “Hei, Alex… am o intrebare” și pe Facebook, Instagram si Youtube.

Vorbeste-cu-alex-petrea-pe-whatsapp

Te rog, citeste si articolul Baie noua, fara stres: 3 Idei si sfaturi pentru amenajarea baii pentru a optimiza procesul de renovare.

About The Author

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top