Baielapachet.ro vs Leroy Merlin. Ce alegi?

Leroy Merlin are în spate o istorie lungă şi frumoasă care a început în 1923. În România, în prezent, există 20 de magazine sub această umbrelă, în 14 oraşe, locaţii unde poţi merge să cumperi o mulţime de lucruri pentru casa ta, să le vezi şi să le atingi, să le plăteşti la casă şi să pleci cu ele imediat.

materiale leroy merlin vs baielapachet

Fără dubii, Leroy Merlin se află sus în preferinţele romanilor care îşi amenajează casa şi grădina (şi îţi mărturisesc cu sinceritate că şi eu am cumpărat câteva lucruri grozave de aici).

Asta înseamnă că dacă ai de amenajat baia, poate că ţi-a trecut prin minte că ar fi foarte simplu să te opreşti şi tu la Leroy Merlin în drum spre casă ca să-ţi cumperi toate cele necesare pentru proiect. Erai gata să mergi pe varianta asta, dar ai ajuns pe baielapachet.ro şi dintr-o dată simţi că trebuie să afli mai mult.

Am scris acest articol gândindu-mă că trebuie să fie cât mai obiectiv pentru îmi doresc sincer să te ajut să iei cea mai bună decizie pentru tine şi baia ta.

Tipul de business

Baielapachet.roLeroy Merlin
– este un family-business concept. Echipa de proiect este restrânsă şi disponibilă.–  lanţ de magazine naţionale şi internaţionale. Îţi pun la dispoziţie o mulţime de produse şi materiale de construcţii pentru amenajare.
Avantaje:
Discuţia o porţi direct cu arhitectul, fără să faci telefonul fără fir
– Per total, o să te bucuri de o experienţă foarte plăcută şi o comunicare uşoară cu Alex şi Raluca Petrea.
Avantaje:
– Amenajezi toată casa? Dacă da, atunci poţi să cumperi cam tot ce ai nevoie din magazinele fizice Leroy Merlin sau direct online.
– Sunt 20 de magazine fizice în România, în 14 oraşe, dar mai poţi de asemenea să faci comanda online sau telefonic.

Accesibilitate

Baielapachet.roLeroy Merlin
– interacţionezi cu un business de familie si poţi crea uşor o relaţie personalizată solidă
– nu există riscul să te înţepeneşti în probleme, pentru că ai permanent ajutorul lui Alex, care poate veni cu soluţii tehnice şi creative acolo unde pare că nu există rezolvare
–  poţi să cumperi cele necesare proiectului tău de baie din magazinele fizice sau online, însă nu te poţi bucura de sprijinul şi îndrumarea unui arhitect
– vei ţine legătura direct cu arhitectul, aşa că nu există riscul să se piardă vreun lucru din vedere
– alege cum rămâi în contact cu arhitectul care se ocupă de baia ta: telefon, mesaje whatsapp, email
– poţi găsi câteva articole la obiect pe blogul Leroy Merlin, dar asta înseamnă ca tu să pierzi timp să le găseşti, să le citeşti, să vezi dacă sunt pentru tine (de obicei, în aceste articole îţi sunt recomandate diverse produse ale magazinului şi nu ţi se oferă consultanţă în amenajare, sfaturi de stil şi funcţionalitate)
– nu eşti pasat dintr-o parte în alta pentru că se elimină barierele de comunicare prin faptul că discuţi despre problema ta direct cu arhitectul tău Alex.eşti pe cont propriu şi eşti nevoit să cauţi singur răspunsurile de care ai nevoie
– în magazinele fizice, poţi solicita ajutorul angajaţilor de la raft, dar pentru că aceştia nu au pregătire în arhitectură şi design, nu îţi vor putea oferi clar soluţii ideale, exact pe problema cu care te confrunţi şi fix pentru spaţiul din baia ta.  

Experienţa

Baielapachet.roLeroy Merlin
Chiar dacă BLP este la început de drum, Alex şi Raluca sunt 2 experţi cu pregătire solidă în arhitectură, cu practica, pe teren, pe şantier acolo unde se realizează lucrarea efectiv  

Da, BLP este un conceput nou, însă unul extrem de actual şi care se pliază incredibil pe nevoile omului modern are vrea să scape de stresul renovării.
Brandul este extrem de apreciat ceea ce înseamnă că cel mai probabil şi tu vei fi mulţumit de achiziţiile făcute.

Lanţ de magazine cu reputaţie internaţională. Poţi merge să ridici produse direct din magazin sau le poţi comanda acasă (eventual după ce le-ai văzut fizic în magazin).

Avem 14 ani experienţă intensă la birou şi în şantier desenând, dar şi monitorizând lucrările la faţa locului.
Nu se rezumă doar la soluţii de baie, ci include o ofertă vastă de obiecte de mobilier şi materiale de construcţii pentru casa, terasă şi grădină.

Angajaţii de la raioane sunt la dispoziţia ta pentru a te îndruma, însă nu la nivel de fineţe în arhitectură, design, amenajări studiate.  

Specialitatea noastră: baia. Am ales să ne concentrăm doar pe livrarea de băi superbe, direct acasă, în doar 4 săptămâni.  

Alex nu este doar un expert profesionist în design de băi, dar are în portofoliu certificate şi formari tehnice care îl recomandă pentru cele mai provocatoare probleme din baie.
Pe site există articole de blog cu inspiraţie de amenajare (aşa cum apare aici), însă doar o parte din ele fac referire exclusiv la băi.  

Pentru că stocurile sunt foarte diverse şi se schimbă des, există riscul să nu găseşti produsele dorite, în cantităţile necesare şi în nuanţa preferată. Despre eventualele probleme şi riscuri de aprovizionare poţi citi pe acest forum aici.  
Alex gaseste soluţii la probleme complicate, dupa mult research, analiză de fişe tehnice şi experienţă “hard-core”, direct pe şantier.Nu oferă ajutorul unui arhitect, aşa că ar trebui să angajezi unul pe care să-l plăteşti separat.

Amenajare bai

Baielapachet.roLeroy Merlin
FOCUS PE BĂILE MICI SI MARI 
– îţi oferim o colecţie frumoasă de modele de bai din care poţi alege, majoritatea fiind gândite pentru băi moderne, de actualitate  
faci o singură comandă pentru un întreg ambient care conţine toată lista cu necesarul si toate se livrează la uşă în circa 5 săptămâni
FOCUS PE AMBIENTE “DE SHOWROOM”  
– ambientele de baie expuse în magazin sunt de cele mai multe ori simple şi incomplete (în sensul în care nu includ toate materialele şi obiectele necesare într-o baie)
– imaginea din showroom poate fi intersanta insa poţi descoperi că baia minunată din magazin nu se pliază deloc pe baia ta de bloc de acasă
– fiind un lanţ de magazine, care pune accentul pe aprovizionare şi vânzare, focusul e pe produse şi mai puţin pe ambiente de baie compuse
– doreşti un design la comandă? Alex îţi poate face o propunere personalizată fix pe baia ta (termenul de livrare fiind de circa 9 săptămâni, în funcţie de materialele pentru care optezi)va trebui să le combini materialele singur şi să te asiguri că nu pierzi nimic din vedere – acest lucru poate fi extrem de solicitant şi consumator de timp, iar la final rezultatul poate fi nesatisfăcător.  
– dacă nu o mai scoţi la capăt cu o anumită problemă în baie, Alex abia aşteaptă provocarea de a deveni şi salvatorul băii tale– nu oferă servicii de proiectare sau asistenta tehnica in băi
– livram la tine acasă mostre gratuite de ambiente de baie. În acest mod, poţi vedea cum arată plăcile ceramice în baia ta şi cum se luminează spaţiul.
– oferim consultanţă la faţa locului, pentru clienţii din Bucureşti care ne invită în baia lor. Aducem un moodboard fizic (care include plăci ceramice, finisaje, accesorii).  
– va fi uşor să vizualizezi cum va arăta baia ta la final şi să vii cu eventuale propuneri încă din această etapă de planificare. 
– poţi vedea materialele în showroom
– poate că acesta e cel mai mare avantaj, insă există un risc destul de mare ca ambientul compus din acele materiale să nu fie ceea ce trebuie pentru baia ta
tu eşti cel care trebuie să calculeze exact cantităţile necesare de materiale pentru baia ta; nu vei primi ajutor în acest sens
Baielapachet.ro îţi trimite efectiv toate materialele necesare pentru renovarea băii.

Nimic nu lipseşte:
– de la chit, lavabil, plintă, până la adeziv, hidroizolaţie, bandă de etanşare, profile de colţ, distanţieri de gresie, robineţi colţari
– totul este pus pe listă aşa încât atunci când şantierul începe, nici vorbă de alergătură.

Astfel, eviţi întârzierile care ar putea să apară şi în 1 – 3 săptămâni poţi finaliza fără probleme întreaga lucrare în baie.  
Tu va trebui să comanzi toate obiectele, accesoriile şi materialele, în cantităţile necesare.

Pentru asta, o să navighezi prin mai multe categorii pe site sau o să impingi căruciorul prin jumătate de magazin, făcând comparaţii de preţuri şi de calitate, verificând cantităţile necesare.

Trebuie să comanzi toate materialele necesare online sau să le ridici direct din magazin. În al doilea caz, va trebui să ai o maşină mai mare pentru un volum semnificativ de materiale şi accesorii.

Poţi opta pentru livrarea materialelor direct acasă. Există riscul ca în etapa de şantier să descoperi că îţi lipsesc materiale sau ai uitat ceva, iar acest lucru poate însemna întârzierea lucrărilor chiar şi cu 3 săptămâni.  

Modul de lucru

Baielapachet.roLeroy Merlin
100% ONLINE
– alege ambientul preferat online şi comandă tot aşa. Plăteşti avans şi noi îţi livrăm baia dorită în circa 5 săptămâni.
– ne trimiti poze si planul băii tale ca să ne asigurăm că îţi livrăm toate materialele de care e nevoie.
– acolo unde e cazul, putem veni cu propuneri sau elemente suplimentare. Înţelegem cât de important e proiectul ăsta pentru tine şi vrem să facem lucrurile extraordinare din prima.
– vei fi permanent în contact telefonic cu noi, pentru confirmarea comenzii, pentru diverse detalii, programarea livrării şi orice altceva încât să ştii oricând în ce fază e proiectul tău
Comanzi cu ridicare din magazinele din ţară – vezi lista AICI , dar poţi face comandă şi online  

– găseşti o mulţime de soluţii şi produse nu doar pentru baie, ci pentru întreaga casă, pentru terasă şi grădină; de fapt, există doar o zonă dedicată amenajării băilor  
– în secţiunea de Inspiraţie poţi să găseşti câteva idei de amenajare a băilor, dar pentru că magazinele sunt mixte, în realitate puţine articole sunt dedicate doar băilor  
Venim în baia ta să-ţi oferim consultanţă şi să-ţi răspundem la întrebări.– va trebui să angajezi un arhitect sau să încerci tu să desenezi un proiect de la A la Z (cu riscul să nu-ţi placă rezultatul final).
Dacă eşti din Bucureşti, suntem la dispoziţia ta pentru a veni la tine acasă, în baia ta, cu un moodboard fizic cu plăcile ceramice, finisajele şi accesoriile ambientului de baie pe care ţi-l doreşti.

Facem asta pentru că ştim cât de important e să ai o viziune încă de la început iar tu să ştii la ce să te aştepţi la final. Cu noi, nimic nu e la întâmplare sau “vedem la final ce-o ieşi.”
– tu eşti cel care va trebui să-şi dea seama ce cantităţi trebuie din fiecare produs şi material (angajaţii din magazine nu îţi pot oferi aceste informaţii). Astfel, proiectul poate să întârzie, să atragă cheltuieli mai mari şi inevitabil stres şi nervi.  
– poţi discuta în magazine sau telefonic cu angajaţii consultanţi de vânzări (dar aceştia nu sunt şi consultanţi în amenajări sau arhitecţi), aşa că nu-ţi vor putea oferi sfaturile de care ai nevoie  
– în cazul în care toate materialele şi produsele sunt pe stoc, le pot cumpăra din magazin şi poţi începe şantierul chiar şi a doua zi

Parteneri

Baielapachet.roLeroy Merlin
Parteneri şi furnizori locali  
Deşi Baielapachet.ro este un proiect nou, am dezvoltat de  mult timp relaţii şi parteneriate de lucru cu furnizori locali pentru mobilă, lumini, obiecte sanitare, materiale. Putem chiar să recomandăm echipe de lucru pentru şantier.   
Parteneri internaţionali
În proiectarea ambientelor de baie pe care le-am gândit, am folosit şi produse de top din Italia şi Elveţia. Acestea se remarcă printr-o calitate aparte şi durabilitate sporită.
La Leroy Mering vei gasi si produse de calitate atat din România, dar şi din străinătate. O să simţi că ai de unde să alegi.

Zona de acoperire

Baielapachet.roLeroy Merlin
Facem livrări în orice localitate din România
– comanda se face online.
– după ce ţi-ai ales un ambient de baie din colecţia de pe site, plăteşti avansul şi noi îţi livrăm baia visurilor în circa 5 săptămâni.
În afară de livrările online, există multe magazine fizice în marile oraşe din ţară. Depozitele sunt mari şi există posibilitatea să găseşti materialele şi produsele necesare în cantităţile dorite.

Montaj

Baielapachet.roLeroy Merlin
Nu oferim servicii de montaj pentru că alegem să fim buni în livrare de ambiente de băi la pachet.   Nu oferă montaj, suport sau recomandări.

Cu toate astea:  
îţi putem face câteva recomandări pentru montaj (pentru Bucureşti şi Ilfov)
– oferta noastră de servicii include şi 5 apeluri pe WhatsApp în etapa de şantier, când noi vom putea verifica montajul în baia ta, vom răspunde la eventuale întrebări şi vom oferi indicaţii dacă va fi nevoie.
Nu ofera asistenta in santier.
Uneori pot să apară soluţii tehnice neprevăzute în şantier, dar Alex este expert în rezolvarea acestora.Va trebui să te descurci singur după ce ai intrat în posesia produselor şi materialelor cumpărate.

Alege Baielapachet.ro dacă…

Baielapachet.ro este o soluţie bună pentru tine dacă:

 • te interesează să scapi cât mai mult de stresul unui proiect de renovare
 • nu eşti foarte priceput la design şi nici nu ţi-ar plăcea să pierzi timp studiind domeniul acesta
 • vrei să comunici cât mai uşor cu arhitectul tău
 • îţi doreşti ca cineva de încredere să se ocupe de baia ta până la final
 • îţi doreşti din capul locului un buget clar pentru necesarul de materiale
 • ai o viaţă plină şi nu ţi-ai dori un lucru de făcut în plus

Alege Leroy Merlin dacă…

Leroy Merlin este o soluţie potrivită pentru tine dacă:

 • ai timpul necesar pentru a studia şi pentru a te ocupa de proiect tu însuţi
 • faci tu listele de cantitati, chiar cu riscul sa nu fie complete
 • îţi face plăcere să mergi în magazine, să vezi zeci de materiale, obiecte şi accesorii
 • îţi doreşti să te implici cât mai mult în procesul de renovare
 • nu e problemă pentru tine să mergi de la multe ori în magazin pentru eventuale materiale în plus
 • iei în calcul că bugetul stabilit iniţial s-ar putea mări cu 30 – 40%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top