Cadite de dus: ghid pentru o alegere reușită

Dacă vrei să îți renovezi baia sau să înlocuiești vechiul model de cadă cu o cadita de dus, există o varietate de opțiuni disponibile. În acest ghid, vei găsi informații despre materiale, forme și modele de cadite dus pentru a face cea mai bună alegere pentru nevoile tale.

De la cădițe de dus din acrilic până la cele din piatră naturală, acest ghid cu recomandări te va ajuta să alegi produsul potrivit pentru baia ta.

Înlocuiește cada cu o cadita de duș

Există o multime de motive pentru care merită să înlocuiești cada cu o cadită de duș:

  • poti economisi spațiu
  • este mult mai ușor de curățat
  • este mult mai convenabilă pentru persoanele în vârstă sau pentru cei care au probleme de mobilitate (este mai ușor să intre și să iasă din cadită decât dintr-o cadă înaltă)
  • este mai ecologică și mai eficientă în ceea ce privește consumul de apă, deoarece vei consuma mai puțină apă decât atunci cand umpli complet o cadă obișnuită

Alege cadita de dus

Cădițele de duș au devenit astăzi un adevărat accesoriu intr-o amenajare baie mica. O cadiță de duș variază ca mărime și design și este concepută pentru a se potrivi în locuințele unde spațiul disponibil în băi este limitat.

Există o gamă variată de cădițe, produse elegante și contemporane din care poți alege. Insă, pentru a se potrivi cu usurinta în proiectul băii moderne, atunci când alegi noua cădiță de duș, ține cont de:

Modele de cadite de dus

Fie alegi cumperi din magazinul tău preferat pentru amenajarea băii, fie alegi sa cumperi online, acum poti găsi o oferta variată de cădițe de duș sub diverse forme și dimensiuni; două dintre cele mai populare opțiuni sunt montarea pe perete sau pe colț

Cădițele de duș montate pe un singur perete (vezi inspiratii pentru modele gresie si faianta) sunt ideale pentru spații mai mari, oferind un aspect mai clasic și o opțiune mai flexibilă în ceea ce privește dimensiunea. În schimb, cădițele de duș montate pe colț sunt ideale pentru băile mai mici — vei salva spațiu și vei obtine totodată o baie modernă și elegantă.

Indiferent de preferințele tale, există o opțiune potrivită, așa cum îți dorești, pentru stilul și nevoile băii tale.

Materiale pentru cadita dus

Cădițele de duș sunt disponibile într-o varietate de materiale de calitate și stiu vei iubi afli asta!

  • Cădițele de duș din acrilic sunt cele mai populare, datorită durabilității, ușurinței în curățare și costului relativ scăzut.
  • Cădițele de duș din fibră de sticlă sunt o altă opțiune populară, oferind o durabilitate excelentă și o rezistență la zgârieturi și pete.
  • Cădițele de duș din piatră naturală oferă un aspect elegant și sunt foarte durabile, dar au un preț mai ridicat.
  • Poti opta si pentru cădițele de duș din compozit, o opțiune din ce in ce mai preferată, ce combină avantajele materialelor rezistente cu posibilitatea de a fi ușor de curățat. 

În funcție de preferințele tale și bugetul disponibil, există o opțiune de material potrivită pentru a se potrivi cu stilul și nevoile băii tale.

Noi însă iubim cădițele din compozit, în special acele cadite de dus la comandă.

Forme cădițe de duș

Forma cădițelor de duș îți va influența aspectul băii și îți recomand sa o alegi în funcție atât de preferințele estetice cât și de spațiul disponibil.

Cele mai comune forme ale cădițelor de duș sunt cele rectangulare și cele cu un colț rotunjit. Cădițele de duș rectangulare oferă un aspect minimalist și se potrivesc în băile spațioase, în timp ce cele caditele cu colțuri rotunjite oferă un aspect mai modern și sunt preferate pentru băile mai mici, economisind spațiu. Există și opțiunea de a comanda o cadită de duș personalizată, cu forma potrivită pentru a se potrivi cu dimensiunile băii tale și preferințele estetice.

Cădiță de duș slim

Dacă ai o baie mică și ești în căutarea unei cădițe de duș, o opțiune excelentă ar fi o cadită de duș slim. Acestea sunt ideale pentru băile mai mici, deoarece economisesc spațiu, fără a compromite confortul sau aspectul băii tale. O cădiță de duș slim îți oferă posibilitatea de a crea o cabină de duș modernă, minimalistă, fără aspectul voluminos oferit de cădițele mai înalte.

Datorită înălțimii reduse, de doar câțiva cm, vei obține un aspect elegant și un efect ce nu poate fi egalat când vine vorba de stil. Cădițele slim sunt fabricate, din compozit, dintr-o rășină acrilică foarte rezistentă sau din piatră naturală, precum travertin și marmură. Acest lucru înseamnă că vor rezista cu ușurință utilizării zilnice.

Sunt disponibile într-o gamă largă de modele și dimensiuni diferite, în funcție de spațiul de care dispui. Daca nu găsești o dimensiune potrivită, sau ai o baie atipică, poți face o cadita de dus la comandă. Cădițele slim sunt finisate în culori precum alb, gri deschis, gri antracit și piatră naturală, pentru a completa orice stil de baie.

Pe lângă economisirea spațiului, cădițele de duș slim sunt ușor de instalat și de întreținut, astfel încât să poți bucura de o experiență de duș plăcută, fără a fi nevoie să te complicați cu întreținerea. Deci, dacă ai o baie mică și dorești să optimizezi spațiul, o cadită de duș slim este alegerea perfectă pentru tine!

Cădiță de duș înaltă

Cădițele de duș înalte prezintă un aspect clasic, sunt mai adânci și oferă o siguranță suplimentară împotriva scurgerilor de apă. 

O cădiță de duș înaltă poate fi disponibilă în forme pătrate, dreptunghiulare sau semirotunde, pentru a se potrivi perfect în baia ta. În ceea ce privește culoarea, cele mai multe cădițe de duș înalte sunt albe, ceea ce conferă o estetică simplă și un aspect și o senzație mai naturală.

Ținând cont sunt de foarte mult timp pe piață, dimensiunile cădițelor de duș au fost concepute să se potrivească in cele mai comune tipologii de băi. In plus, aceste modele de cădițe nu doar economisesc spațiu, dar pot fi de real folos familiilor cu copii. Îți recomand îți iei un pic de timp și alegi dintr-o gamă largă de dimensiuni de cădițe de duș în funcție de lungime, lățime și înălțime. Vei găsi astfel cabina de duș perfectă pentru TINE!

Recomandări

Atunci când ai decis montarea unei cădițe de duș, îți recomandăm să achiziționezi paravanul de duș de la același producător, atunci când poți, desigur. Dacă alegi un model de cădiță înaltă cu colț rotunjit, fii atent la curbura paravanului de duș. Acesta trebuie să se potrivească cu curbura cădiței.

De asemenea, asigură-te că vei fixa cadita cu silicon astfel:

  • silicon între cadă și perete, precum și între cadă și paravan pentru a preveni scurgerea apei pe la îmbinări;
  • silicon sau bandă de cauciuc pe profilul dintre perete și paravan (mă refer aici la profilul de susținere al paravanului).

Când instalezi cădița de duș un baie?

Cădița de duș este foarte utilă atunci când meșterii au executat greșit panta spre rigolă, sau nu ai suficientă înălțime în pardoseală pentru a monta o rigolă pentru walk-in shower.

Montarea cădiței de duș se realizează odată cu restul obiectelor sanitare, după ce ai terminat de finisat baia cu plăcile ceramice. Daca ai făcut reparații sub cadita, nu uita hidroizolezi zona reparată înainte de a monta cadita de duș.

Testează cădițele de duș

De ce să testezi noua ta cădiță de duș? Înainte de a finaliza montarea ei, este obligatoriu să o testezi pentru a vedea daca a fost montată bine. În caz contrar, te vei trezi cu apa în baie. Lucru de nedorit după ce tocmai ai terminat de reamenajat și curățat întreaga baie.

Testează etanșeitatea sistemului ÎNAINTE să plece montatorii, pentru a putea remedia eventualele probleme.

Te sfătuim ca înainte de montarea panoului de duș să dai drumul la apă în cădiță pentru 5 minute. În acest fel vei observa dacă apa se îndreaptă spre scurgere și nu se scurge pe sub cădiță. După montarea panoului de duș, verifică că nu se scurge apa la îmbinarea dintre cădiță și perete și dintre cădiță și paravanul de duș.

Dus walk-in fără cădiță?

Cădițele de duș sunt excelente pentru băile mici. Oricare ar fi alegerea ta finală, cu siguranță vei reuși să obții o baie funcțională, modernă și elegantă.

Dacă însă vrei un dus walk-in fără cădiță, sau optezi pentru o amenajare baie cu cada, îți recomand să verifici modelele din colecția baie la pachet. Alege modelul de baie preferat, comandă-l online și noi, echipa baielapachet.ro, ne punem in miscare ca tu sa primesti toate materialele, obiectele sanitare, mobilier, lumini și accesorii acasă, în 4 săptămâni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top