
Care sunt primii pasi in amenajarea unei bai?
Intr-adevar, amenajarea baii vine cu batai de cap si e bine sa le eviti urmand cativa pasi:
- In primul rand trebuie sa pleci la drum cu un moodboard, sa stii ce vrei sa faci in baia ta
- In baza acestuia asamblezi lista de cantitati cu materialele si-ti calculezi bugetul
- Ulterior iti etapizezi lucrarile
Moodboard-ul practic este acea colectie de poze pe care o pui laolaltă sa vezi cum arata placile ceramice, cum iti arata lavoarul, cum arata vasul de wc; pentru a avea imaginea de ansamblu.
Daca nu stii in ce directie vei merge cu proiectul risti sa obtii rezultate neplacute. Cum ar fi nepotrivirea elementelor, subestimarea bugetului si greseli tehnice.
Ce inseamna hidroizolarea baii?
Hidroizolarea baii este un lucru pe care toata lumea il omite. Aplicarea hidroizolatiei inseamna ca nu iti inunzi vecinii, mai mult de atat, nu iti inunzi peretii comuni cu baia. Uneori peretii atrag umezeala si te trezesti ca in spatele dulapului din dormitorul de langa baie ai mucegai… ceea ce nu este ok.
Hidroizolatia rezolva problema inundatiei provocata de tine! Practic daca tu ai apa in baie, nu va ajunge la vecini de sub tine si nici in camerele apropiate. Insa daca vecinul de deasupra nu si-a facut hidroizolatie, in cazul unei inundatii o sa iti cada tencuiala in cap.
Cum alegem o echipa de constructii?
Este foarte important sa intrebam cunoscutii si sa primim recomandari. Daca n-avem recomandari, este foarte ok sa cautam pe internet, dar in ambele cazuri sa mergem sa vedem ce fac oamenii acestia, sa ne asiguram ca lucreaza bine.
Este esential sa discutam ce anume poate echipa respectiva sa faca pentru noi. Pentru ca sunt echipe care fac doar portiuni de lucrari si atunci va trebui sa cautam mai multe echipe pe care sa le combinam.
Bineinteles, ideal ar fi sa gasim o singura echipa deoarece este mai usor sa executi santierul. Ca sa nu ai mai multe echipe suprapuse in santier sau distanta prea mare intre perioada cand vine echipa A si perioada cand vine echipa B. Sigur nu este intotdeauna posibil sa lucram cu o singura firma de constructii, dar asa ar fi ideal.
Care este perspectiva românilor cand vine vorba de buget?
Din experienta, bugetul este subestimat, lasand loc de surprize aparute in timpul santierului.
Parerile sunt impartite, sunt clienti care apreciaza un produs de calitate si sunt clientii care nu vad valoarea.
Ca exemplu: un client a luat o baterie foarte ieftina care s-a stricat dupa 2 saptamani provocand o mica inundate.Clientul era plecat de acasa, iar mobilierul de sub chiuveta s-a umflat. Cum nu aveau hidroizolatie, apa s-a dus si la vecinul de sub apartamentul lui. In plus, apa s-a infiltrat pe sub usa si implicit in casa umfland parchetul din hol.
Economia de 200 de lei pe care o faci la o baterie sau la un alt element al baii te poate costa ulterior o reparatie de 3-4 mii de lei.
Sunt elemente in baie pentru care ar trebui sa platim mai mult, precum este bateria de cada si cea de dus.
Sunt altele pe care le poti cumpara mai ieftin precum este lavoarul, dar daca mergi pe ideea de lavoar ieftin, inspecteaza-l vizual. Poate avea diferite defecte din productie. Alex a avut o situatie in care a avut un lavoar stramt si nu se pozitiona bine pe perete. Poti opta pentru elemente mai ieftine dar fii atent la ce cumperi.
Ce este proiectul “Baie la Pachet”?
Chiar in ianuarie am lansat acest proiect la care lucram de mai mult timp, de prin 2020 prin care oferim o scurtatura pentru cei care vor sa isi faca amenajarea unei bai mici de 3-4 metri patrati. Mai exact avem o colectie de ambiente online, iar clientul poate sa aleaga oricare ambient si noi ii livram in 4-5 saptamani toate materialele incluse in amenajarea si renovarea baii: incluzand placile ceramice, lavoar, vasul de toaleta, dusul sau cada, dar si materialele pe care nu le vezi, hidroizolatia, amorsa, kitul, totul pana la cele mai mici detalii. 95% din ce este nevoie pentru amenajarea baii.