Distantiere autonivelante: aliniaza corect placile ceramice

Definitie “distantiere autonivelante”

Distanțierele autonivelante sunt unelte mici, din plastic, care se pun între plăcile de gresie sau faianță (în timpul montajului), pentru a le distanța în mod egal și pentru ca rostul dintre ele să fie perfect drept.

distantiere-autonivelante-baielapachet
distantiere-autonivelante-baielapachet

Rolul distantierelor pentru gresie si faianta

Distanțierele autonivelante pentru gresie și faianță ajută la menținerea unei distanțe corecte între plăci în timpul instalării acestora, până când adezivul se usucă. După ce adezivul s-a uscat, distanțierele se pot îndepărta ușor, permițând o finisare netedă și uniformă a suprafeței de gresie sau faianță.

Tipuri de produse

Acestea sunt disponibile în diferite dimensiuni și grosimi pentru a se potrivi cu variantele dimensiunii de plăci ceramice. În plus, sunt facil de manevrat și se pot îndepărta ușor după instalare. Dimensiunile comune pentru distanțiere sunt între 0.5 – 2 mm.

Noi, la Baielapachet.ro am inclus în pachet distanțiere autonivelante de 1mm sau de 2 mm, în cantitatea necesară pentru baia ta.

Nu uita că, distanțierele pentru gresie se folosesc împreună cu pene autonivelante pentru obținerea unei planeități perfecte.

3 Pasi pentru utilizarea corecta

Pasul 1. Aplică adezivul și poziționează distanțierele

Imediat ce ai aplicat adezivul, așează prima placă ceramică și inserează distanțiere autonivelante de-a lungul fiecăreia din cele 4 fețe. În funcție de dimensiunile plăcilor, fixezi unul sau mai multe clipsuri pe fiecare parte a acesteia. Așează a doua placă ceramică pe poziție și fixeaz-o cu un ciocan de cauciuc.

Pasul 2. Introducem pana de nivelare în fanta distanțierului de nivelare

Cu penele autonivelatoare vei nivela plăcile ceramice și le vei așeza corect pe suprafața placată.

Pasul 3. Indeparteaza penele

Odată ce adezivul este întărit, îndepartează penele instalate cu un ciocan de cauciuc sau chiar cu piciorul, lovind în lungul rostului creat.

Dacă-ți este încă neclar, iată un video interesant despre cum montezi faianța și gresia în baie.

Denumiri frecvente

Poate termenul de “distanțiere autonivelante” îți este necunoscut, însă sunt foarte mari șansele să le știi sub denumirile “distanțiere gresie și faianță” sau “pene gresie și faianță” sau “distanțiere cu autofixare pentru gresie”.

About The Author

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top