Lasă o întrebare lui Alex pe Whatsapp și îți va raspunde personal. Cele mai frecvente întrebări vor fi postate mai jos și pe Facebook, Instagram și Youtube.

Brandul preferat: GEBERIT
GEBERIT a devenit faimos pentru cadrele de WC știute de toată lumea. Folosesc GEBERIT pentru că îmi place foarte mult cum au integrat tehnologia în produsele lor. Iata câteva soluții care mi-au atras atenția.
Vasul de WC reglabil pe înălțime, senzațional atunci când meșteri v-au mutat cadrul de WC la o înălțime greșită sau atunci când ai o baie pentru copii și vrei ca WC-ul să fie la o înălțime potrivită lor. Cadrele de WC și WC-urile cu sistem de extracție a mirosurilor și pastile odorizante. Colacul de WC cu quick release și clapetele de acționare a apei cu senzori de mișcare și lumină ambientală. Noi folosim produse GEBERIT în toate modelele din colecția noastră de băi.
Despre plăcile ceramice mari
Cu plăcile mari: amplifici senzația de spațiu, ai mai puține rosturi, spațiul baii va avea un aspect modern si montajul se poate realiza mai rapid.
Plăcile ceramice mari se impart în 2 categorii și anume: Plăci cu dimensiunea de până la 2.5 metri pătrați cum ar fi de exemplu plăcile de 1.5×1.5 m care pot fi folosite în orice spațiu. Și plăci extra largi care au dimensiuni de până la un 1.2x 3m pentru care sunt necesare transport, tăiere și montaj specializate.
În colecția noastră de băi desenate de arhitect, noi am folosit atât plăci mici, cât și plăci mari. Intră pe baielapachet.ro și alege-ți un model de baie preferat.
Cum știu că ceramica e montată OK?
Suprafața placată trebuie să fie dreaptă, să nu existe diferențe între plăci acolo unde sunt rosturi. Rosturile trebuie să fie continue și cu grosime constantă. Plăcile care au fost tăiate să aibe muchia din fabrică la vedere, nu cea rezultată din tăiere.
Folosește distanțieri autonivelanți.
La pereți astupă toate găurile rezultate în urma lucrărilor de instalații și dacă pereții sunt în valuri, îndreaptă-i. La pardoseală repară toate spărturile rezultate de la traseele de instalații și dacă totuși sunt diferențe mari de nivel îți recomand să torni o șapă autonivelantă.
Baie cu duș sau cadă?
Dacă baia este de circa 3.5 metri pătrați atunci alege varianta cu duș walk-in. Recomand cadă pentru băile care sunt mai mari de 3.5 metri pătrați, dar dacă ai o baie de 7-8 metri pătrați, le poți avea pe amândouă în același spațiu.
Dacă folosesti cada foarte des, atunci alegerea potrivită ar fi baia cu cadă.
Dacă ai două sau mai multe băi în locuință pune în baia mare cadă și în baia mică duș. Din punct de vedere practic dușul este mult mai economic, mai ușor de curățat și convenabil pentru persoanele cu mobilitate redusă. În timp ce, pentru familiile cu copii cada este mult mai la îndemână.
Intră pe baielapachet.ro și alege-ți un model de baie cu cadă sau cu duș.
Cum aleg instalatorul pentru sanitare?
Îl alegi fie prin recomandările apropiaților, fie din mediul online. Dar în ambele cazuri îți recomand să ai răbdare și să mergi să vezi cum arată ce lucrează. Mergi în șantierul în care lucrează la acel moment în două rânduri.
Prima dată când trage țevile de apă și scurgerile, iar a doua oară la finalizarea lucrărilor, când sunt montateși obiectele sanitare. Ca idee în general toți instalatorii de sanitare montează și accesoriile și mobilierul din baie. Discută cu instalatorii când pot începe lucrarea ta și când găsești un instalator care lucrează bine merită să aștepți până este disponibil.
Cum scap de moloz?
Verifică dacă primăria din orașul sau sectorul în care renovezi nu oferă gratuit debarasarea molozului rezultat din renovare.
Dacă este posibil, îți recomand să depozitezi tot molozul într-un loc și să faci un singur transport la finalizarea lucrării. Lucrează numai cu firme autorizate pentru debarasarea molozului.
Dacă estimezi că o să ai mult moloz de cărat negociază-ți un preț per mașină de moloz și nu un preț la sac. Totuși, dacă plătești la sac, discută cu cei care se ocupă de debarasare toate detaliile. Prețul pe sac o să fie în funcție de etajul de la care trebuie cărat, dacă îl cari pe scări sau cu liftul și distanța de la bloc până la mașina cu care se cară molozul.
Cum aleg faianțarul?
Mergi să vezi cum arată o lucrare de-a lui în curs de execuție. Tine cont ca cei care se ocupă cu placarea ceramicii, se ocupă și de execuția hidroizolației.
Eu personal când evaluez un faianțar, ma uit la următoarele lucruri: Unu, la montaj rosturile verticale și orizontale să fie continue. Doi, grosimea rosturilor să fie constantă pe toată îmbinarea dintre plăcile ceramice.Trei, ceramica să fie montată plan și să nu ai diferențe de nivel la nivelul rosturilor. Iar patru, montajul să arate îngrijit și curat per total.
Un alt lucru la care mă uit sunt sculele cu care lucrează. Să aibă scule bune de firmă, mașina de tăiat plăcile ceramice să fie una cu care se pot tăia și plăci mari. Personal, tind să aleg un faianțar care are o mașina de tăiat cu apă, deoarece tăieturile vor arăta mult mai curat, în special în zona de rigolă.
Cum îmi aleg electricianul?
Deși este des neglijat, electricianul este o persoană foarte importantă implicată în renovarea băii deoarece baia este un mediu umed și necesită niște circuite mai speciale.
Alegeți electricianul fie prin recomandare, fie prin mediul online. Dar în ambele cazuri mergi și vezi ce a lucrat înainte. Eu personal când evaluez un electrician verific două lucruri: lampa de deasupra oglinzii trebuie să fie centrată pe lavoar și la înălțimea potrivită, iar prizele din baie să fie montate drept.
Sticla pentru paravanul de dus
Cel mai des intalnit tip de sticlă este cel din sticla securizată. Este aceea sticla de masina care atunci cand se crapa, se crapa pe suprafete mici, cu scopul de a evita o posibila accidentare. Unele paravane, nu toate, au aplicat pe partea de sticlă și un strat protector anti-calcar. O să vezi că în timp, pe măsură ce folosești dușul respectiv sticla va deveni pătată.
Sunt unele paravane care prin acest strat se curăță mai ușor și mai există un tip de sticlă pentru paravan, sticla laminată. Sunt două foi de sticlă care pe la mijloc au o folie de plastic dublu adezivă și care atunci când se sparge practic rămâne în picioare si doar se fisureaza.
Noi am ales să folosim paravane din sticlă securizată cu tratament anti-calcar. Dacă nu vrei să îți bați capul cu alegerea unui paravan intră pe www.baielapachet.ro și alege ambientul de baie preferat. Livrăm în 4 săptămâni, gata de montaj.
Baterie ieftină sau baterie scumpă?
La baie folosești o baterie bună! Bateriile bune, în general, nu sunt ieftine. Deci evită să cumperi o baterie ieftină, s-ar putea strica foarte repede iar la costul bateriei ai cost de deplasare și cost de înlocuit bateria.
O baterie bună costă începând de la 500-600 RON până la 4.000-5.000 RON.
Îți recomand să cumperi baterii produse în Uniunea Europeană, deoarece la fabricația lor au fost folosite materiale care nu sunt toxice pentru corpul tău.
Dacă nu vrei să îți bati capul cu calitatea bateriilor atunci alege un model de baie iar nu ți-l livrăm în 4 săptămâni, gata de montaj.
Cine-mi dă lista de cantități?
Lista de cantități este o listă în care noi (arhitecții) trecem tot ce intră în baia respectivă: câte plăci de gresie, faianță, obiecte sanitare, corpuri de iluminat, până la câte pungi de chit, câți saci de adeziv, câtă hidroizolație, câți distanțieri pentru gresie și faianță.
Mai există o listă de cantități a instalatorilor de instalații sanitare, care este întocmită când ei ajung în șantier și văd exact ce e de făcut.
De ce? Unele racorduri diferă și noi nu avem cum să știm ce este în peretele respectiv. Atunci instalatorul vine, vede și îți va zice: ai nevoie de atatea racorduri, de atatea coturi, etc.
Dacă nu vrei să îți bați capul cu liste de cantități atunci poți comanda o baie la pachet iar noi îți livrăm o baie gata de montaj în 4 săptămâni.
Rigola montată greșit?
In general, în amenajarea băilor intâlnim multe greșeli. De exemplu panta greșită spre rigolă într-un duș walk-in.
Cum ne dăm seama că avem rigola greșit montată: atunci când facem duș pe zona dușului rămâne apă. Toată apa respectivă, în cazul unei rigole făcute bine, ar trebui să se scurgă.
Cum rezolvi problema: te apuci, spargi gresia din zona respectivă și o refaci astfel încât să se ducă către rigolă.
Cum poți să previi această situație: Inainte să te apuci să montezi plăcile ceramice verifici dacă a fost dată panta din șapă către rigolă.
Nu există? Se poate face din adeziv și din inclinația plăcilor ceramice.
Hidroizolez baia?
DA! Atunci când ai apă pe jos și ea s-a infiltrat va ajunge la vecinul tău în tavan. Va trebui să-i repari baia vecinului și sa-ti faci și ție baia. Atunci când se infiltrează apa nu se duce doar la vecini, ea se infiltrează la tine in casă, în pardoseala și in pereții alăturați.
Folosiți o soluție certificată de producător: îți alegi un producător de la care vrei să cumperi hidroizolația și alegi și amorsa și bandă de etanșare și adeziv de la același producător.
Noi, cei de la Baielapachet am citit sute de fișe tehnice și am ales o soluție certificată a unui producător. Dacă nu vrei să îți bați capul intră pe www.baielapachet.ro și comandă-ți ambientul preferat. Livrăm în 4 săptămâni, gata de montaj.
Ce vorbesc cu arhitectul?
Primul lucru pe care trebuie să-l vorbești cu arhitectul este designul băii. Cum vrei să arate, ce culori vrei să folosești, ce materiale? Dacă nu ai idee, atunci ar fi bine să-ți cauți câteva imagini pe Pinterest și să le arăți arhitectului tău.
Al doilea lucru este partea de buget. Câți bani vrei să investești în această baie?
Iar al treilea lucru este dimensiunea băii tale.
Intra oricând pe baielapachet.ro să îți alegi un ambient de baie iar noi ți-l livrăm gata de montaj, în 4 săptămâni.
Ce este Baielapachet?
“Baie la pachet” este ca un IKEA pentru băi. Îți alegi un ambient și noi ți-l livrăm gata de montaj în patru săptămâni. Comandă-l acum de pe baielapachet.ro
Citeste si interviul cu Ziarul Financiar.