[interviu TNI] Ce este Baielapachet?

“Baie la pachet” – sună foarte interesant…

Concret, ce înseamnă Baielapachet din punct de vedere conceptual?

Conceptul vine din fashion de la “buy the look” pe care noi l-am tradus în ambiente de băi iar practic noi punem la dispoziție o colecție de băi desenate de arhitect pe care le livrăm la pachet în 4 săptămâni.

Baielapachet.ro livrează pachetul complet pentru renovare a băii: ceramică, mobilier, baterii, obiecte sanitare, lumini, plintă, accesorii. Folosim cele mai bune branduri și materiale de calitate pentru amenajarea băii pe care le-am testat și folosit în ultimii 14 ani.

Ne focusăm pe cele mai comune dimensiuni de băi (3-4mp) dar putem adapta orice model pentru o baie de dimensiuni mai mari sau o baie atipică.

Ca experiența să fie una reușită venim cu 2 inițiative:

  1. Oriunde în Romania clientul poate să comande o mostră gratuită care conține plăci de ceramică 10×10 cm.
  2. Iar pentru București proprietarii ne pot da întâlnire la ei în baie și vom veni cu un moodboard fizic cu plăcile ceramice, finisaje și accesorii să vedem cum se potrivesc în spațiul lor. În felul astă putem discuta soluții pretabile pentru baia lor.

De unde a venit această idee?

Din cei 14 ani pe care îi avem în spate ca experiență si în care am întâlnit tot felul de cazuri: gresia și faianța erau din povești total diferite, vase de wc pe care nu aveai cum să stai comfortabil, dușuri înghesuite, băi fară hidroizolație, etc.

De exemplu acum amenajăm un apartament (proiect din portofoliu PDP Architecture and Photography SRL) într-un ansamblu rezidențial nou unde, din tot ansamblul, DOAR BAIA pe care am făcut-o are hidroizolație. Asta pentru că noi, la Baielapachet.ro, ne ocupăm să livrăm soluții complete pentru băi, care includ și lucrurile care nu se văd precum hidroizolație, bandă de etanșare, amorsa, etc.

Care a fost punctul de pornire ?

Triggerul a fost pandemia, când:

  1. oamenii și-au dat seama că spațiul în care locuiesc nu este chiar atât de funcțional pe cat și-au dorit
  2. și, în plus, tot în pandemie oamenii au preferat să cumpere online, fară deplasări

Așa că în 2023 vindem băi online, fară deplasare la showroom și le livrăm fizic în 4 săptămâni. Așa cum îți comanzi o pizza pe Tazz, la fel de simplu îți comanzi o baie la pachet. 

Zone de acoperire?

Că zonă de acoperire livrăm în toată România.

Tipuri de băi și dimensiuni

Dimensiunile pentru care am gândit modelele sunt cele ale băilor de bloc care au în jur de 3-4 mp. Ele se regasesc fie în blocuri comuniste fie în ansambluri nou construite. In plus, am identificat 2 tipologii de bai: băi pătrate și băi dreptunghiulare pentru care proiectam variante dedicate.

Prețuri orientative medii

La ce să se aștepte clienții care doresc să își renoveze baia?

În ceea ce privește bugetarea sunt 2 costuri de avut în vedere și anume:

  1. costul ambientului de baie (designul baii, materiale și finisaje și echipări)
  2. și costul manoperei (plus cel al materialului mărunt) pe care noi nu o livrăm și care variază de la zonă la zonă.

Ce este frumos la Baielapachet este că știi de la început cât te costă finisarea și echiparea băii și nu ai surpriza că pe parcurs ți se dublează bugetul cu costuri ascunse.

Pe site-ul nostru avem afișate prețuri pe fiecare model de baie, iar prețul mediu este de 4500-5000 euro. Dar vrem să lansăm câteva modele luxury care integrează tehnologii noi și care vor ajunge undeva la 8000 euro. 

Iar în ceea ce privește manopera în cazul unei băi unde dăm jos gresie, faianță și refacem de la zero toate instalațiile, clientul mai plătește undeva la 2000-3000 euro costuri pe manoperă, materiale pentru instalații și debarasatul molozului.

Cât durează amenajarea?

Cât timp e nevoie, în medie, pentru proiectare, design, livrarea și implementarea renovării?

Pentru ambientele de băi din colectie (deja create) clientul are de așteptat doar 4-5 săptămâni pentru că noi am făcut deja partea de proiectare și design.

La modelele de bai personalizate avem nevoie de circa o lună în plus pentru proiect și design, luna în care comandăm și primim mostre de materiale și verificăm că se potrivesc, facem desene, liste de cantități și creăm imaginile de prezentare.

Șantierul efectiv poate dura circa o săptămână pentru băile nefinisate (la gri) și circa 2 săptămâni pentru băile existente care se refac complet.

Ce e fain în cazul Baielapachet este că având toate materialele odată eliminăm timpii morți cauzați de întârzieri în livrarea materialelor. Cum ar fi de exemplu atunci când avem gresia în șantier și nu avem adeziv, sau avem finisajele gata și ne lipsesc obiectele sanitare și bateriile.

Cine se ocupă de demolare, renovare și montaj?

Pentru că vrem să fim foarte buni pe nișa noastră de design de băi, NU oferim noi montajul, dar, pentru București și Ilfov, colaboram cu firme de constructii partenere pentru acest serviciu.

Chiar dacă nu ne ocupăm noi de montaj, suntem arhitecți până la capăt și oferim asistență pe toată durata șantierului. Oferim clientului 5x WhatsApp calls în care verificăm că totul merge cum trebuie, verificăm dacă executanții au neclarități sau dacă trebuie să găsim o soluție tehnică pentru situații neprevăzute.

Care sunt planurile voastre de viitor ?

Prin proiectul nostru vrem să creștem calitatea vieții în cât mai multe case. Și, în acest sens, în următorii doi ani ne-am dori să ajungem la primii 500 de clienți.

Proiectul ăsta nu înseamnă numai cifre ci și legături noi cu oameni faini cu care să rămânem în legătură și după terminarea proiectului … cu care să ne mai vedem la un pahar de vin sau pe terenul de tenis.

Așteptări de la TNI 2023

Ce așteptări aveți în urma participării la ediția Târgului National Imobiliar din 19-21 mai?

Vrem să interacționăm cu cât mai mulți oameni, să le povestim despre concept, să le vedem reacțiile și să le ascutam întrebările.

Un al doilea scop, mai practic, ar fi să stabilim 10 întâlniri în băile clienților din București și … îndrăznim să targetam și o baie vândută.

Cu Alex și Raluca Petrea te poți întâlni pe 19-21 mai la Târgul national imobiliar de la Sala Palatului, standul nr 86. Vei putea astfel să vezi moodborduri cu materiale folosite în ambiente de băi din colecție, să rezervi o baie sau să stabilești o întâlnire cu Alex la tine în baie.

Citește și alte întrebări și răspunsuri, sau vorbește cu Alex despre cum îți putem salva baia: 0756.789.796

Îți place povestea noastră și vrei să vorbești cu și despre noi? Suntem la început, dar foarte deschiși la idei și colaborări. Așa că am pregătit aceasta pagină cu detalii interesante, poze și articole în care am povestit despre noi, sfaturi și idei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top