[interviu ZF.RO] Baielapachet.ro in Afaceri de la Zero

baie la pachet-ziarul financiar-afaceri de la zero (1)

Cum a luat naștere “Baielapachet.ro”?

Baielapachet.ro a luat naștere in 2020 in momentul in care lucram la listele de cantitati pentru o casa si aveam nevoie sa comandam materialele necesare renovarii celor 4 bai. Atunci ne-am gandit ca ar fi o idee buna sa transformam acest proces intr-un proiect accesibil tuturor si sa livram pachetul complet pentru renovarea baii.

Experienta cofondatorilor

(Alex) Ca arhitecti nu facem doar partea de proiectare, facem si partea de implementare a proiectelor, cumuland o experienta foarte buna in executie. In proiectul Baielapachet.ro folosim experienta noastra sa livram bai desenate de arhitect clientului final, oriunde in Romania.

Practic, am impachetat o solutie tehnica si know-how-ul nostru intr-un produs finit, accesibil la un click distanta.

(Raluca) Eu am background in arhitectura, am lucrat ca arhitect junior 5 ani, la inceputul carierei mele. Ulterior mi-am dat demisia si am lucrat pe cont propriu. Am intrat in design digital si de atunci sunt consultant pentru branduri care vor sa activeze in mediul online, pe parte de prezenta online, user experience. Sunt cel putin 12 ani de cand invat lectii utile din proiectele in care m-am implicat si voi aplica lectiile respective pe proiectul Baielapachet.ro.

In plus, Alex sta foarte mult pe santier si s-a confruntat cu multe probleme, astfel ca stie cum sa le rezolve. Practic Alex vine cu partea tehnica, iar eu cu implementarea ei in mediul online. Te rog, citeste aici povestea noastra.

Cum functioneaza Baielapachet.ro?

Ideal ar fi sa intri la noi pe site, iti alegi un model de baie. Poti comanda gratuit o mostra pe care tu o primesti acasa. Dupa ce ai primit mostra si esti multumit, vino din nou pe site, cauti modelul preferat si plasezi comanda.

Ai cateva intrebari la care trebuie sa raspunzi, dupa care ne dai niste poze cu baia. Noi luam toate pozele, ne uitam, analizam si verificam ca baia este pretabila pentru ce ai ales tu si dam mai departe comanda catre furnizorii nostri.

In momentul in care ai dat comanda de baie ai 24 de ore in care poti sa te razgandesti. 

Avem un centru logistic in care adunam toate comenzile, le punem pe paleti si le trimitem la clienti. Daca incepi lucrarea mai tarziu, noi iti putem oferi un serviciu de stocare a materialelor cu o durata de pana la 60 de zile.

In momentul in care ai produsul livrat si incepi lucrarea, tinem legatura cu tine sa ne asiguram ca toate materialele sunt in regula si ca procesul de renovare nu intampina probleme.

Daca, cumva, in timpul transportului un anumit produs a fost avariat, incepem imediat procedura de inlocuire. Suntem alaturi de client si dupa ce livram.

Cine se ocupa de amenajare?

Noi ne ocupam doar de designul ambientului, comanda si livrarea materialelor.

Totusi in Bucuresti putem sa facem legatura intre client si o firma de constructii de încredere. Ne dorim sa livram la nivel national si de aceea nu oferim manopera, ci preferam sa colaboram cu firme de constructii calificate.

Cat dureaza procesul de livrare?

Din momentul in care plasam comanda la furnizori, termenul de livrare este de 4-5 saptamani.

Au fost cazuri in care am avut un timp de asteptare mai mic si am avut cazuri in care timpul de asteptare a fost putin peste termen. Noi incercam sa fim cat mai punctuali cu termenul de livrare, asadar in 90% din cazuri termenul de livrare este de 4 saptamani.

Daca furnizorul ne comunica o intarziere in livrarea unui material, informam imediat clientul si recomandam o solutie alternativa.

Cand ati lansat Baielapachet.ro?

Am lansat afacerea anul acesta, dar pana in acest punct timp, de 2 ani am lucrat la contractarea furnizorilor, planificare si dezvoltarea website-ului.

Totusi lansarea noastra a fost destul de silentioasa, inca nu am anuntat toate conexiunile noastre de faptul ca am lansat acest proiect. Am vrut sa punem la punct ultimele detalii precum faptul ca suntem in proces de obtinere a marcii inregistrate pe produs si cateva lucruri pe partea de workflow-ul de comanda.

Urmatorii pasi de dezvoltare?

Practic am lansat acum un produs-pilot pentru a vedea problemele si nevoile clientului, iar ulterior pe baza acestui produs sa dezvoltam ceva mult mai automatizat si mai maleabil. Desigur, o afacere de succes nu se construieste in 12/16 luni, dar daca privim spre urmatorii 5 ani ne-am dori foarte mult sa cream un produs care sa fie cat mai automatizat si sa mearga pe 3 directii: 

  1. O platforma online pe care clientul sa isi poata personaliza baia si sa isi calculeze pretul final. Aplicatia web va fi valabila si pentru baile de dimensiuni mari.  
  2. Sa dezvoltam o retea de arhitecti specializati pe amenajari de bai si sa venim cu mai multe idei de ambiente.
  3. Sa cream o retea de arhitecti pe partea tehnica pentru a oferi asistenta clientului atat pe perioada comenzii, cat si pe perioada santierului.

Care a fost investitia initiala?

Efectiv ca bani, am investit pana in acest moment aproximativ 10.000 de euro, dar investitia nu se limiteaza doar la bani.

Am investit foarte mult timp si expertiză, expertiza bazata pe 12 ani de experienta din perspectiva unui antreprenor. Astfel produsul se bazeaza pe experienta noastra si dezvoltam acest proiect intr-un moment in care suntem foarte bine pregatiti.

Cum este sa fii antreprenor azi?

Este foarte greu, dar ca sa dau putin context, eu am fost si angajata si nu am oferit doar servicii pe parte de branding si consultanta in design.

Am fost cofondator-ul unui proiect din America foarte interesant, care s-a inchis dupa 2 ani de dezvoltare, si din care am invatat foarte multe lectii importante. In plus, am un proiect personal pe care il dezvolt de mai bine de 6 ani si in acest moment este aproape complet automatizat, nu mai are nevoie de implicarea mea, si merge foarte bine.

De fapt, totul a mers foarte bine pana in momentul in care a venit pandemia, si cand acest proiect a avut de suferit. A fost nevoie de foarte multa energie pentru “a pivota” in directia potrivita, lucru care s-a intamplat de cateva ori pana am inregistrat o crestere constanta.

A fost greu din punct de vedere antreprenorial, dar totodata a fost o experienta necesara de a cladi o afacere care sa functioneze.

Cat costa o “Baie la pachet”?

Noi suntem foarte transparenti cu cea ce livrăm, astfel pe site-urile noastre, preturile sunt afisate pentru fiecare model de baie disponibil in colectia noastra.

Preturile difera, fie ca este baie patrata, fie ca este baie dreptunghiulara, fie ca este baie cu dus, fie ca este baie cu cada.

Preturile au fost calculate de Alex in functie de materialele care intra in fiecare baie, media este de 5.000 de euro. Curand vom proiecta niste modele de lux, atat pentru baile mari cat si pentru cele mai mici si probabil pretul va fi aproximativ 8.000 de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top