MIT #4: Ai nevoie de o baie mare pentru confort

Îţi propun un exerciţiu de imaginaţie. Gândeşte-te la o masă delicioasă, gatită cu pasiune şi atenţie la detalii de acelaşi chef. E un festin mic care poată fi pregătit într-o bucătărie spaţioasă şi luxoasă ori într-o bucătărie mică, dar bine organizată şi frumos amenajata. Rezultatul poate fi acelaşi – calitatea mesei, răsfăţul acela culinar nu este dat de dimensiunile bucătărie.

Cam aşa este şi cu baia.

confort baie mica

Exista aici un mit nescris care s-a înţelenit în minţile multor persoane: ca să te bucuri de confort în baie, îţi trebuie una cât mai spaţioasă. În realitate, nu este aşa. Şi nu o spunem doar pentru că ne-am declarat noi salvatorii băilor mici, ci pentru că există motive bine întemeiate pentru asta.

Dimensiunile băii nu definesc nivelul de confort pe care îl poţi experimenta

Să le luăm pe rând.

Spațiul personal

Un factor important pentru confort este spațiul personal și libertatea de mișcare atunci când faci baie sau duș. Dacă ai o cabină de duș bine concepută sau o cadă de dimensiuni mai mici, poți crea în continuare un spațiu intim în care să te relaxezi, cu lumânări, lumină difuză, muzică agreabilă. Chiar există persoane care se simt mai bine, mai în siguranţă într-un spaţiu mai compact şi mai intim decât într-un spaţiu larg.

Tehnologia

Uite, îţi dau nişte idei aici. Gândeşte-te la capetele de duş reglabile, la duşurile pară cu efect de ploaie, la bateriile de cadă sau de chiuvetă cu senzori. Toate acestea pot fi integrate într-o baie mică şi pot adăuga din plin confort şi plăcere experienţei din baie.

Designul inteligent al băii

Oricât de spatioasa ar fi, dacă nu e o baie bine organizată, poţi ajunge să te simţi rapid inconfortabil când închizi uşa după tine. Deci, un design smart în baie poate face minuni chiar şi în spaţii mici. Iată nişte ponturi aici:

  • poţi folosi culori deschise care luminează spaţiul,
  • oglinzi plasate strategic
  • sau elemente de iluminat deosebite.

Un arhitect cu experienţă o să ştie întotdeauna cum să se joace cu aceste elemente ca să transforme o posibilă baie înghesuită şi inconfortabilă într-una uimitor de plăcută.

valencia-faianta-bej-baie-crem-cu-maro-faianta-baie-crem (4)
Model Baie Valencia din colectia Baielapachet.ro

Utilizarea eficientă a spațiului

Aş spune că în baie organizarea inseamna confort. Cum ar fi să nu găseşti niciodată prosoapele potrivite, să te întinzi după şampon deschizând uşa de la cabina de duş şi pipăind după el pe vreo etajeră sau să te ridici de pe toaletă şi să te întinzi până la dulapul de sus ca să găseşti o nouă rola de hârtie.

Chiar și într-o baie mai mică, poți obține confort maxim prin organizarea eficientă a spațiului disponibil. Alegerea cu grijă a mobilierului și a accesoriilor, precum și folosirea rafturilor și organizatoarelor pot ajuta la păstrarea lucrurilor în ordine și la maximizarea spațiului disponibil. Iar nevoie da organizare este cu atat mai necesara cand amenajezi o baie pentru copil.

Prin urmare, confortul într-o baie nu depinde în mod necesar de dimensiunile sale, ci de cum este amenajat și organizat spațiul. Indiferent de dimensiunile băii tale, poți crea o experiență plăcută și relaxantă, adaptându-te la spațiul disponibil și alegând soluțiile potrivite pentru a te simți confortabil.

Iar la final te las cu asta: Confortul la baie nu se măsoară în metri pătrați, ci în experiența pe care o ai acolo. Organizarea eficientă, iluminatul adecvat, dispunerea mobilierului (ales cu cap) pot face minuni chiar şi într-o baie mică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top