Probleme cu scurgerea apei? Pret manopera renovare baie

Ai luat în calcul ca anul acesta să începi renovarea unui apartament sau renovarea unei băi?

Sau ești deja gata cu noua baie? Ah, nimic nu se compară cu bucuria de a vedea baia așa cum ți-ai dorit-o – obiectele de mobilier si sanitare noi, bateriile de la chiuveta si cada impecabile, noul model de gresie si faianta care se aseaza splendid in decor, rezervor wc modern, oglinda mai mare. Esti incantat pana si de urma de miros ramasa de la materialele folosite pentru plăci sau tencuială. Gresia, faianța, noul lavoar – toate arata superb. 

pret manopera renovare baie

Pana cand, intr-o dimineata iesi incantat din dus, zambitor si pregatit pentru o noua zi, dai sa pui piciorul pe covorasul cel nou, moale si alb, insa descoperi cu stupoare ca acesta… pluteste. Baia ta tocmai s-a transformat intr-o mare baltoaca. “Nu se poate – scurgerea apei!!?” 

Cum e posibil sa treci asa usor de la vis la cosmar? Si mai ales cum e posibil ca intr-o baie noua, abia terminata, care se considera a fi 100% functionala, sa ai parte de o problema atat de neplacuta?

Cum o rezolvi rapid si cat costa renovarea unei bai. Hai sa vedem impreuna in continuare. 

Cat costă renovarea unei băi nefunctionale

O întrebare arzătoare: care este prețul estimativ pentru renovarea băi?

Daca tocmai ai iesit din santier si ai probleme cu scurgerea din baie, intrebarea legata de pret manopera renovare baie este cu atat mai importanta pentru ca:

 • inseamna “alti bani, alta distractie” – tu ai terminat bugetul cu renovarea initiala si acum trebuie sa scoti alti bani din buzunar ca sa rezolvi o problema neprevazuta.
 • poate fi teribil de frustrant sa te apuci sa o iei de la capat.

Trebuie sa stii ca pretul pentru o astfel de reparatie cu scurgerea apei tine foarte mult de cauza problemei, pentru ca exista lucruri care se pot rezolva rapid si cu buget mic, dar exista cauze grave care implica mai multa munca si mai multe materiale. Astfel, poate fi nevoie sa platesti doar 250 de lei (preț mediu, daca esti norocos), dar la fel de bine poti plati pana la 2.000 de euro (lucru valabil in special pentru cei care doresc renovarea de cea mai buna calitate). 

Am detaliat in continuare acest aspect, tocmai ca sa vezi in ce tipar se incadreaza problema pe care o ai tu cu scurgerea apei intr-o baie mică sau mai mare. Pentru fiecare scenariu o sa vezi si costurile aferente. Iti reamintim ca noi la Baielapachet.ro punem accent pe tabloul complet pentru renovari si amenajarea bailor, de la stadiul de santier la detaliile de estetica si design, asa ca te poti baza cu incredere pe aceste informatii. 

3 Cauze pentru scurgerea apei in baie

In realitate exista mai multe cauze care pot duce la scurgerea apei intr-o baie de renovat, dar in general sunt 3 mari posibile probleme la radacina. 

 1. Rigolă înfundată (la dusul walk-in)
 2. Pardoseală în contrapantă sau lipsa pantei spre rigolă (la dusurile walk-in fara cadita)
 3. Lipsa siliconului la îmbinările dintre cadă și pereți (pentru cabina de dus cu cadita). 

Dacă bănuiești că ai una dintre aceste probleme, hai să discutăm cât te costă soluțiile de rezolvare pe fiecare din aceste cauze. Stiu ca te intereseaza sa gasesti o oferta de pret cat mai buna si sa reduci cheltuielile neprevazute. 

1. Rigola înfundată (preț mediu renovare)

Cum îți dai seama că rigola este înfundată? Apa se duce spre ea, însă nu se scurge și rezultă o băltoacă în baie. Iată care ar putea fi soluțiile pentru a rezolva această problemă. 

Scenariul 1: Desfundarea rigolei cu ajutorul unui cablu special numit ,,șarpe”. De acest lucru se poate ocupa un instalator, iar operatiunea de verificare rigola costa in general 250 lei + TVA.  

Scenariul 2: Daca sifonarea nu permite desfundarea si rigola nu se poate decolmata cu ajutorul unui sarpe, rigola se sparge si se va inlocui complet. În acest caz, după ce instalatorul taie ceramica si inlocuieste rigola, ai două opțiuni: 

 • chemi faiantarul sa refaca sapa, hidriozolatia si sa placheze cu gresie (daca mai ai gresie din acelasi model); “și prețul?” – o sa intrebi. Ei bine, costurile pentru aceasta manopera incep de la 2.000 lei. 
 • instalarea unei cădițe de duș. In functie de modelul ales si de manopera pentru instalare, costurile variaza între 2.000 lei și 6.000 lei (prețul e influentat desigur si de calitatea lucrarilor; in anumite cazuri poate ajunge si la 10.000 lei).

2. Pardoseala în contrapantă (sau fără pantă spre rigolă)

E destul de usor sa-ti dai seama daca aceasta este cauza la problema scurgerii apei in baia ta, cea pe care o vezi ca pe un spațiu de relaxare important. Mai exact o sa vezi ca apa nu se scurge spre rigolă, iar in baie se formeaza o baltoaca pentru ca apa trebuie sa ajunga undeva.  

Pentru a rezolva problema si pentru a directiona apa spre scurgere si nu in baie, ai două variante.

Varianta 1: Spargi și refaci 

Pașii pentru reparație:

 1. Decopertezi pardoseala și primul rand de faianță de pe pereții dușului
 2. Spargi șapa ca să poți muta rigola mai adânc în pardoseală. Acest lucru înseamnă ca in cele mai multe cazuri se înlocuiește și rigola, întrucât aceasta poate fi afectată de reparații. 
 3. Refaci șapa, hidroizolația, placajele ceramice. 

Durata si pretul: Pentru această variantă, durata estimată a lucrării este de aproximativ două săptămâni, iar costul începe de la 6.000 lei pentru manoperă și materiale. Este un proces complex, ce necesită atenție sporită. Echipa de lucru va fi formată din instalatori și faianțari. 

Recomandarea mea: Testează că panta este functionala inainte de placarea cu ceramica (apa se scurge cum trebuie, panta este suficient de lina si directioneaza apa corect). Nu vrei sa o iei de la capat la final, asa-i?

Varianta 2: Spargi minimal și instalezi o cădiță la comandă 

Pașii pentru reparație:

 1. Comanzi o cădiță potrivită
 2. Instalatorul taie ceramica în zona rigolei și o înlocuiește cu un racord de scurgere
 3. Refaci șapa și hidroizolația în acea zonă
 4. Montezi cădița, paravanele și dai cu silicon.

Durata si pretul: Prețurile medii pentru aceste interventii de renovare neprevăzute se situează între 1.500 și 2.000 euro (costuri orientative), iar durata de realizare este de 2-3 săptămâni. Suma totală include manopera si materialele pe care le alegi functie de bugetul (dar, nu uita ca pe termen lung este ma intelept sa mergi pe calitate, chiar daca asta inseamna sa platesti un pic mai mult). 

3. Izolarea îmbinării dintre cada și pereții băii

Ultimul caz este cel mai întâlnit și cel mai usor de rezolvat când renovezi. Dacă ai această problemă, înseamnă că spațiul dintre cădiță și pereți nu a fost izolat cu silicon, iar apa de pe pereții dușului se scurge în afara. Soluția este simplă: un instalator va izola cu silicon golurile, iar prețul pentru aceste lucrari este in jur de 250 lei + TVA. 

Recomandăm meșteri în renovări băi/ amenajarea unei baii noi

Înainte de alegerea manoperei si a materialelor mai ieftine, ține minte că o baie renovată precar te va costa scump. La final, vei plăti pentru reparații mai mult decât ai fi plătit dacă ai fi ales calitatea din prima. Costurile pentru manopera unei băi nefuncționale diferă de la caz la caz, însă pot fi evitate (sau micsorate) dacă alegi un meșter sau o echipa cu experienta în renovarea băii.

Întotdeauna alege serviciile unei firme de construcții specializate, care lucrează pe bază de contract și care îți oferă garanție. Chiar daca acea firma va gresi ceva pe timpul montajului, ai siguranta ca va repara problema.

Pentru București, te ajutam cu renovarea baii

Te putem ajuta să-ti repari sau sa renovezi baia (cu tot ce presupune asta – designul baii, mobilierul, rezolvarea instalatiilor sanitare, zugravirea tavanului, demolare elemente nefunctionale din baie, gresie și faianță in diverse modele, corectarea traseului de scurgere atunci cand te trezesti cu inundatie cand iesi de la dus si multe altele).

Pentru orice baie la pachet, incurajam montaj prin intermediul partenerilor noștri în construcții sau te putem consilia cum sa alegi mesterii OK. Lucram doar cu meseriași autorizați pentru renovarea completă a băii, meseriași de încredere și cu experiență in gletuire, decopertare, finisaje si alte operatiuni pe care le implicarea renovarea unei bai. Asta pentru ca tu sa stai linistit si pentru ca baile renovate sa fie facute responsabil, nu doar la suprafata, nu superficial si nu doar pentru cateva zile sau luni).

Ne poti contacta telefonic sau pe email.

About The Author

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top