Noi credem că băile mici au farmecul lor şi suntem întotdeauna pregătiţi să salvăm şi să transformăm o baie compactă monotonă într-una modernă, primitoare, perfect funcţională şi foarte plăcută.
Dar, ştim foarte bine că oricât de bună ar fi o soluţie, nu se potriveşte oricui și în orice situaţie.
De aceea, punem mare accent pe sfaturi personalizate şi căutăm cele mai bune şi de calitate produse şi soluţii pentru fiecare proiect în parte.
Îţi povestim mai jos despre un exemplu, cazul Andreei cu care am început în 2023, iar dacă vrei să afli cum am rezolvat o problemă extrem de neplăcută într-o baie mică dintr-un imobil rezidenţial, trebuie să stai cu noi până la final.
Problemă: panta scurgere dus
Andreea a ajuns pe site-ul nostru citind articolul despre utilizarea duşului walk-in pe care îl poţi găsi şi tu. Ne-a contactat pe whatsapp pentru o problemă pe care o avea în baia sa mica şi pe care nu reuşea să o rezolve nicicum – apa nu se scurgea după duş.
Iată mai exact ce se întâmplase cu baia Andreei, care este într-un ansamblu rezidenţial nou şi care a trecut prin mai multe etape de amenajare, fără supravegherea unui arhitect:
- CADĂ: Prima dată, în baie s-a preferat montajul unei cazi, dar apoi aceasta a fost dată jos (din motive estetice şi de spaţiu PREA MIC).
- DUS WALK IN: În continuare au decis că e nevoie să instaleze un duş walk in (pentru că nu le-a surâs ideea de a folosi o cabină de duş tradiţională propusă de dezvoltator) cu pereţi pe două laturi şi panouri de sticlă pe celelalte două laturi deschise.
Cum a apărut totuşi problema pantei la scurgerea duşului?
● Din moment ce o luau de la zero cu amenajarea băii, meşterii au decis că e necesar să folosească microciment pentru placarea pereţilor şi pentru pardoseala din baie.
● Montatorii au făcut finisaj cu micro ciment însă panta dată din montaj era PREA MICĂ. Efectul? Apa nu se ducea spre rigolă, se răspândea în toată încăperea. In mod normal aceste rigole de dus au grătar din inox şi permit scurgerea eficientă a apei. Rolul rigolelor de dus este foarte important, iar dacă panta de scurgere nu e montată corect, automat că se poate ajunge uşor la inundaţii neplăcute.
● Mai departe, ca să oprească împrăştierea apei, meşterii au decis să monteze un “nas” doar pe una din laturile deschise ale duşului, omiţând să facă acelaşi lucru şi pe a doua latură deschisă. Peste acest nas au venit apoi cu paravanele de sticlă.
Care era de fapt problema Andreei cu scurgerea de la dus?
● Montarea acelui prag la intrarea in dusul walk in se dovedise neinspirată; era TOTAL inestetic.
● Ţinând cont că nu au montat corect nas pe ambele laturi expuse, inseamna ca a rezultat un gol de 3 cm sub un paravan de sticlă ce putea permite trecerea apei.
● DECI, “meşterii” care ar fi trebuit să aibă experienţă cu rigolele de dus au făcut treabă de mântuială – şi inestetică, şi ineficientă.
De altfel, realizarea unei pante corecte de scurgerea apei în baie este deseori o provocare pentru montatori de aceea e bine sa alegi montatorii cu experienta.
Soluţia: cădiță de duş pe comandă
Înainte de a stabili cea mai bună soluţie pentru Andreea, i-am cerut o poză incat să putem analiza situaţia de la faţa locului (sa vedem cum se prezinta marginea caditei, la cate grade e inclinata rigola de scurgere, cat de inalta e cadita, sa luam in considerare elementele din jur, sa vedem cat de necesara este schimbarea caditei de dus si altele).
De asemenea, am făcut şi un video call în care ea ne-a arătat şi ne-a explicat mai clar problema, după care am discutat împreună despre ce se poate face.
Iată care a fost soluţia noastră pentru scurgerea deficitară din zona dușului
Pentru că problema era mai complexă, şi nu doream să demolăm şi să re-facem finisajele, am propus o soluţie minim invaziva şi cost-eficienta: o cădiţă tip super slim (3 cm) pe dimensiunea potrivită făcută la comandă, care să se potrivească perfect sub spaţiul liber de sub panourile de duş deja montate.
Am discutat cu Andreea despre tipurile de cădiţe din care poate alege şi i-am recomandat cea mai bună variantă.
Etapele intervenţiei
● După aprobarea soluţiei am discutat cu furnizorul de băi la comandă şi cabine de dus pentru a putea stabili detaliile realizării unei astfel de cădiţe.
● Ţinând cont că spaţiul duşului avea decupări, am făcut un şablon scara 1:1 care să reprezinte cădiţa ce urma a fi realizată.
● Am verificat şi ajustat şablonul la faţa locului.
● Împreună cu Andreea am ales o culoare potrivită pentru cădiţă.
● Apoi am trimis şablonul la Oradea pentru a fi realizată cădiţa necesară.
● Între timp am chemat în şantier un meşter care să hidroizoleze şi să monteze rigola pentru a ne pregăti de montaj.
● Odată ajunsă, cădiţa slim de duş walkin a fost instalată pe poziţie şi desigur: se potrivea de minune!!
● Au fost făcute ultimele retuşuri – aplicat silicon transparent între cădiţă şi perete, dar şi între cădiţă şi pardoseala de microciment din baie; aplicat hidroizolaţie pe rostul dintre peretele băii şi profilul panourilor de duş.
● Cada a fost testată după 2 zile şi apa se scurge acum spre rigola fără probleme. Panourile de sticlă etanşează perfect (stau direct pe cădiţă şi închid spaţiul perfect) iar apa nu se mai împrăştie în restul băii. Alegerea noastră a rezolvat problema scurgerii.
Un duș walk-in funcţional
După o serie de încercări nereuşite, mulţi bani irosiţi, plus şi mai mult timp pierdut pe refăcut finisajul, pe reparaţii, deplasări în şantier, Andreea şi soţul ei sunt acum încântaţi că acest episod s-a încheiat cu bine.
Pentru că noi de la Baielapachet #salvambai şi ne bucurăm să aducem zâmbetul pe buze clienţilor noştrii!
Cu cine ati facut cadita pe comanda?
Buna Andrei! Cadita este facuta la comanda, dupa sablonul construit de Alex, de catre firma Imperma din Oradea.