“Ma puteţi ajuta şi să descopăr care ar fi problema din baia mea?”
Da. Ochiul format al arhitectului cu experienţă pe şantier poate trece cu uşurinţă dincolo de ecranul telefonului pentru a depista un defect bine ascuns (precum un silicon sanitar neglijent aplicat) care duce la o problemă tare neplăcută.
Azi vreau să-ţi povestesc despre un nou caz din seria salvăm-băile-mici-remote şi cum am ajutat-o pe doamna Andreescu să scape de corvoada de a aduna permanent apa scursă în baie pe lângă duş, cu bureţi şi prosoape.
Problema: apa trecea dincolo de duş
Problemele din baie nu sunt doar inestetice, dar pot cauza mult stres şi pot afecta confortul de acasă. Imaginează-ţi cât de şocant poate fi să ai probleme funcţionale în baie proaspăt renovată.
Exact asta a păţit doamna Andreescu. Deşi se aştepta la o baie nouă şi modernă după proaspăta renovare, când ne-a contactat pe noi se afla lângă un teanc de prosoape ude întinse pe jos.
Situaţia doamnei Andreescu:
- baia era proaspăt renovată, iar duşul walk in era închis cu un prag din gresie pe care se sprijinea panoul de sticlă
- apa se scurgea pe lângă panoul de sticlă şi doamna Andreescu folosea prosoape pe pardoseală ca să împiedice împrăştierea apei în restul băii
- meşterii chemaţi la faţa locului nu-şi dădeau seama de unde e problema
Soluţia: etanşarea dintre panoul de sticlă şi profilul metalic
După ce am primit câteva poze cu problema semnalată, am făcut un video call pentru a vedea live care ar putea fi cauza raspandirii apei in restul baii. În general, când cineva îţi spune că apa se scurge pe la panoul de sticlă, te gândeşti la două scenarii:
Scenariul 1: problemă de etanşare
Profilul metalic pe care este montat panoul de sticlă nu este bine etanşat (prinde aer) și există spaţii libere (atât pe segmentul de pe pardoseală cât şi pe cel de pe perete). Prin urmare, este evident că vor apărea infiltraţii nedorite.
Scenariul 2: problemă de pantă
Există o mică înclinaţie la pragul de gresie pe care este montat paravanul de duş.
În urma video call-ului am descoperit însă că, problema din baia doamnei Andreescu era la etanşarea dintre panoul de sticlă şi profilul metalic montat pe pragul de plăci din gresie. Mai exact, siliconul sanitar a fost “împrăştiat peste tot” pe lângă profilul metalic, dar mai puţin unde ar fi trebuit.
I-am arătat doamnei Andreescu punctele exacte de pe suprafeţe unde trebuie aplicat silicon şi problema a fost remediată.
Etape aplicare silicon
Dacă ţii la baia ta, îţi recomand să înlocuieşti siliconul sanitar aplicat neîngrijit şi să îl re-aplici, urmând aceşti paşi:
- Îndepărtează corect siliconul vechi folosind o lamă sau un cuţit ascuţit.
- Curăţă bine suprafeţele cu un spray de curăţare sau o soluţie de apă şi oţet.
- Lasă zona să se usuce complet înainte de a aplica silicon nou.
- Lipirea siliconului: aplică silicon nou folosind un pistol (sau o pistoletă).
- Netezeşte siliconul cu degetul sau o spatulă de silicon (atenţie la lipirea îmbinărilor).
- Curăţă bine pistoleta şi de asemenea orice alte instrumente folosite special pentru a aplica un produs siliconic nou.
- În plus, pentru un aspect curat, îţi recomand utilizarea unui silicon transparent (Bostik, Den Braven, silicon sanitar Bison). 💦💪
Un duş funcţional
În cazul discutat mai sus, apa nu se mai scurge în afara duşului şi acum doamna Andreescu poate răsufla uşurată: nu trebuie să mai stea cu bureţi şi prosoape care să absoarbă apa de pe jos.
Iar noi, cei de la Baielapachet.ro ne duce mai departe misiunea: #salvambai pentru confortul şi liniştea clienţilor noştri.